Fritidsbrev vecka 48

Hejhej!

Visst är det härligt att snön äntligen har kommit? Eleverna passar på att även åka pulka på skolgården under rasterna, även om vi inte skulle gå till backen på eftermiddagen. Ni har fått ut mail om att om ert barn vill, så får de ha med sig pulka och hjälm till fritids. Utan hjälm får man inte åka i backen och fritids har tyvärr ingen möjlighet att låna ut. Vi påminner om att det är viktigt att hjälmen passar att ha mössa under och att ni kontrollerar detta hemma. Vi fortsätter att påminna om att ha med kläder efter väder och, om möjligt, extra vantar då flera elever har blöta vantar redan under lunchrasten och vi är ofta ute till mellanmål. Se också över era barns lådor med extrakläder så att det finns till hands. De håller på att spola isbana på fotbollsplanen, men den är nog inte färdig förrän tidigast måndag. Det kan ändå vara bra att ta med skridskor och hjälm om era barn skulle vilja åka någon gång nästa vecka. Fritids har tyvärr inga skridskor till utlåning.

Den här veckan kickade igång med ett fritidsmöte där vi bland annat pratade om den kommande veckan, och läste upp förslagen i förslagslådan. Efter mellis kunde man om man ville få pyssla en snögubbe med Malin:

I tisdags kunde man få vara med på bokmys i biblioteket eller att leka fritt inomhus. I onsdags kunde eleverna välja mellan att vara i idrottshallen eller att stanna kvar och ha fritt inomhus på fritids. I idrottshallen höll vår APL-elev Albin i lekar; kedjetagen och spökboll. Det var väldigt populärt :). I torsdags passade vi på att gå till Klöxhultsbacken och åka pulka. Ville man hellre vara inne i värmen hade man möjlighet att gå på spa och få både hår och naglar fixade och en liten massagestund. Idag fredag är det dags för fredagskul som idag blir en tipsrunda om advent. Vi kommer även att starta upp vår julkalender.

Under tisdagens och torsdagens delningar i årskurs 1 och 2 har vi denna veckan stannat inne och haft lite skapande. Eleverna blev indelade i grupper om tre eller fyra och fick tillsammans sitta och berätta för varandra om hur de firade jul och vilken mat eller vilket godis man kunde äta. Sen fick de göra ett kollage av sina tankar tillsammans med bilder och glitter under rubriken: Hur firar man jul? När de var klara fick de alla redovisa för de andra grupperna. Det var roligt att höra om de olika sätt man kan fira jul och vad som är viktigt för olika människor.

Nu när vi går in i december påbörjar vi också ett nytt fokusområde på fritids, Skapande och estetiska uttrycksformer. Detta fokusområde kommer att löpa under december, januari och februari och uttrycka sig genom olika typer av skapande med olika material och tekniker, men även genom exempelvis lek, musik, dans och drama utöver bild.

Vi vill återigen påminna om era barns vistelsetider på fritids. Ni ska ha hämtat era barn innan den tid ni skrivit som sluttid. Tänk på att även räkna med restid från jobbet när ni skriver in era barns tider. 

 

Vid eventuella frågor, får ni gärna maila: sandra.axelsson-gunnarsson@almhult.se, malin.andersen@almhult.se eller max.jonsson@almhult.se.

Nästa vecka – v. 49
Måndag: Fritidsmöte, skapande
Tisdag: Bokmys, elevstyrd grupp
Onsdag: Idrottshallen kl. 15.00-16.00
Torsdag: 
Fredag: Fredagskul: Film

Önskar er en trevlig helg! 😊
Fritidspersonalen på Växthuset

Det här inlägget postades i Fritids F-2. Bokmärk permalänken.