FB loggboksbrev vecka

Då var det fredag igen! Den här veckan har vi börjat att förbereda oss för jul och i måndags klädde vi granen som står i stora salen här på Växthuset. Alla har också pyntat sin egen julpåse som de ska samla allt sitt julpyssel i. Lucia-sångerna kan vi så bra nu och vi längtar tills nästa fredag då vi ska framföra dem för alla föräldrar.
På tisdagens stationer jobbade vi i matteboken, läste en julsaga på rim, gjorde en bokrecension på boken ”Fräs”, lyssnade på Uppfinnar- Johanna. Alla har också klippt ut och pyntat två händer som vi tillsammans har skapat en fantastisk julgran av!
I Läsresan har vi bland annat pratat om apparater som finns hemma och hur de låter. Det passade extra bra eftersom vi under veckan har fokuserat på experiment och teknik och lärt oss en del om Nobeldagen. Vad är teknik egentligen? Igår hade vi tre olika stationer där vi började med att ställa en hypotes, testa experimentet och därefter se resultatet. Alla dokumenterade genom att
skriva och rita. De tre stationerna var; magnetism, sugande
glaset och helikoptern. Efter lunchrasten åt vi ”Nobel-
dessert” med glass, chokladsås och strössel. Gott!
Idag har Nadja och Linda varit på konferens hela dagen, så Ena och Malin har varit i klassen. Vi har avslöjat nästa veckas bokstav genom flera ledtrådar som vi fick när vi intervjuade öronläkaren Örjan Östergren som bor i Örebro. Han älskar ösregn och sitt favoritdjur ödlan Östen.

Nästa vecka:

Måndag: ta med en sak som börjar på ö.

Onsdag: Inga idrottskläder behövs!

Fredag: Luciafirande kl. 7.30, utomhus. (se blogginlägg 24/11)

Det här inlägget postades i F-klass. Bokmärk permalänken.