Fritidsbrev vecka 49

Hej mitt vinterland!

All snö vi har fått de senaste veckorna är till stor glädje för både stora och små. Eleverna åker pulka så det står härliga till, både under och efter skoltid. I skrivande stund är det osäkert om det är någon is och snö kvar till nästa vecka, men vill man så får man gärna ha med sig skridskor, pulka/åkmatta och hjälm även kommande vecka. Tänk på att man behöver ha gallerhjälm på isbanan om man ska spela med puck och klubba. Vi påminner om att det är viktigt att ert barn kan ha en mössa eller ett pannband under hjälmen och att ni kontrollerar detta hemma. Vi fortsätter att påminna om att ha med kläder efter väder och, om möjligt, extra vantar då flera elever har blöta vantar redan under lunchrasten och vi ofta är ute till mellanmål. Se även över era barns lådor med extrakläder så att det finns till hands.

Nu i december har vi inga fritidsmöten då denna tid istället går till att läsa ett kapitel eller två ur en nyutgiven julbok – Jakten på nyckeln till julen av Karin Nilsson. Det är lite speciellt då författaren har arbetat på Klöxhultsskolan tidigare. I samband med läsningen öppnar vi även fritids egna julkalender som berättar vilken styrd aktivitet eleverna kan välja att delta i den dagen. Högläsning och lucköppning är frivilligt och de som vill vara med går in lite tidigare innan mellanmål och resterande är då kvar ute.

I måndags var det skapande på schemat och eleverna kunde göra julgranshängen av pärlor, där man lägger ett lager rörpärlor i en pepparkaksform och sedan ställer i ugnen. Där smälter pärlorna samman till formen av exempelvis en ängel, ett hjärta eller en julbock. De som inte ville vara med och skapa lekte fritt inomhus eller var i pulkabacken och på isbanan. I tisdags ville ett gäng ut i backen/isbanan och resterande stannade kvar inne på fritids där de ritade, pärlade eller lekte med plusplus eller i byggen. I tisdagens lucka i julkalendern hade vi julklappsjakt – eleverna fick gissa vad julklapparna innehöll med hjälp av ett rim. Det var faktiskt lite svårt att komma på rätt svar, även för oss vuxna. Onsdag eftermiddag var alla i pulkabacken och på isbanan fram till mellis och därefter kunde eleverna välja mellan att vara i idrottshallen där Albin höll i aktiviteter – Banantagen och Doppboll – och att vara kvar på fritids, antingen ute eller inne. I torsdagens lucka kunde eleverna få välja mellan att pyssla eller spela spel. De som inte gjorde något av detta lekte med plusplus eller pärlade eller var antingen på isbanan eller i pulkabacken. Idag fredag är det återigen dags för fredagskul, och det är även dagens lucka i julkalendern, vilket är en julfilm.

Den här veckan har det varit teknikdag i skolan under torsdagen så tisdags- och torsdagsdelningen i årskurs 1 och 2 var båda under tisdagen. Vi gick till pulkabacken och isbanan och höll till där. Det gick bra att leka vid Himlavalvet om man inte ville åka pulka eller skridskor. Det är alltid mycket elever från olika avdelningar i pulkabacken och på isen så eleverna får flera tillfällen att träna på hur man ska bete sig både på isen och i backen och vilka regler som gäller där.

Vi påminner om era barns vistelsetider på fritids. Ni ska ha hämtat era barn innan den tid ni skrivit som sluttid. Tänk på att även räkna med restid från jobbet när ni skriver in era barns tider.

Vid eventuella frågor, får ni gärna maila: sandra.axelsson-gunnarsson@almhult.se, malin.andersen@almhult.se eller max.jonsson@almhult.se.

Nästa vecka – v. 50
Måndag: Julbok + julkalender skapande
Tisdag: Julbok + julkalender, bokmys
Onsdag: Julbok + julkalender, idrottshallen kl. 15.00-16.00
Torsdag: Julbok + julkalender
Fredag: Julbok + julkalender, fredagskul

Önskar er en trevlig helg i snön!
Fritidspersonalen på Växthuset

Det här inlägget postades i Fritids F-2. Bokmärk permalänken.