1B Veckobrev 50

Terminen börjar närma sig sitt slut och vi har gått sista hela skolveckan för denna termin. Nästa vecka är det skolavslutning.

I onsdags var vi och tittade på när 5:orna hade lucia i idrottshallen. Barnen i klass 1b satt som små ljus och tittade glatt på. Alla barnen var imponerade över hur duktiga de var och de uppskattade uppträdet mycket.

I veckan har vi jobbat vidare med tabeller och diagram. Vi har gjort avprickning där vi tränat att dra det femte strecket diagonalt över de andra fyra. Vi jämförde vad som var lättast att räkna om man drog strecken efter varandra eller vi använde oss av avprickning. Alla var överens om att det var mycket lättare att räkna med hjälp av avprickning med räkna 5 hopp.

I torsdags hade vi en uppskattad julpysseldag för barnen på Växthuset. Det blev många fina alster som kommer att komma hem i väskan. Vi gjorde ljus, julbollar, peppakakor, godisburkar och vi gick även en tipsrunda som avslutades med en kopp varm choklad.

Vi har sista läsläxan och skrivläxan för terminen. På tisdag ska man kunna läsa upp läxan med flyt och så ska man lämna in sin skrivläxa. Över jullovet kommer man att få hem ett läsbingo som man lämnar in efter jullovet fredag 12/1. Jag uppmuntrar alla att läsa över lovet för att inte tappa läsflytet. Speciellt viktigt är det om man har kämpat med läsningen. Vi kommer att besöka biblioteket på måndag nästa vecka och låna böcker men har man någon bok hemma som man vill läsa så går det också bra. Kanske kan det bli någon bok i julklapp som man kan läsa.

Veckan avslutades med vårt luciauppträdandet som vi på Växthuset. Måste berömma alla barn som bjöd på ett fantastiskt uppträdande.

Måndag: Biblioteksbesök plus att de får hem läsbingot.

Tisdag: Läsläxa och skrivläxa kap 11. Ingen ny läsläxa men läs gärna under lovet.

Torsdag: Vi slutar höstterminen och alla barn slutar kl 12.00 denna dag.

Önskar alla en härlig helg

Maria

 

Det här inlägget postades i 1B. Bokmärk permalänken.