Fritidsbrev vecka 50

Hej!

På julavslutningen på torsdag är det fritids från kl. 12.00, men det går bra att hämta efter kl. 11.30 då eleverna har kommit ut på rast.

Den här veckan är det också vår APL-elev Albins sista vecka på Växthuset. Han kommer att vara saknad av såväl oss lärare som alla elever.

Vi fortsätter att påminna om att ha med kläder efter väder och, om möjligt, extra vantar då flera elever har blöta vantar redan under lunchrasten och vi ofta är ute till mellanmål. Se även över era barns lådor med extrakläder så att det finns till hands.

I måndags var det skapande och eleverna kunde göra julgranshängen av kristyr och änglabokmärken. Det resulterade i många fina hängen av pysselsugna elever, här ett antal av dem:

I tisdagens lucka fick eleverna chansen att prova på olika julexperiment med bland annat grankvistar och polkagrisar. Det var spännande att se vad resultaten skulle bli 🙂 I onsdags höll Albin i lekarna i idrottshallen – Snurra, spring och dansdatten. Det hela avslutades med lite avslappning. I torsdags hade skolan julpysseldag och flera av eleverna fortsatte med detta även på fritids. Det skapades en himla massa garnbollar! Idag fredag var det fredagskul på schemat och då körde vi julbingo. Alla deltagare vann minst 1 pepparkaka.

Som tidigare nämnt har det den här veckan har det varit julpysseldag i skolan under torsdagen så tisdags- och torsdagsdelningen i årskurs 1 och 2 var båda under tisdagen, precis som förra veckan. Vi var kvar på skolgården och lekte en lek som kallas Djur i nacken, fast med olika sagoväsen, då Växthusets övergripande tema detta läsåret är sagor och väsen. Det går ut på att eleverna får en bild på något sagoväsen fastklämd på jackan med en tvättklämma. Sedan går de runt och ställer ja/nej-frågor till de andra eleverna för att försöka lista ut vilket sagoväsen de är. De fick även försöka förklara ett sagoväsen för en kompis med andra ord.

Vi upplever att vissa ibland vill att vi ska skicka ut era barn till parkeringen vid hämning. Vi ber er att komma in och hämta på eftermiddagarna. Vi fortsätter även att påminna om era barns vistelsetider på fritids. Ni ska ha hämtat era barn innan den tid ni skrivit som sluttid. Tänk på att även räkna med restid från jobbet när ni skriver in era barns tider.

Vid eventuella frågor, får ni gärna maila: sandra.axelsson-gunnarsson@almhult.se, malin.andersen@almhult.se eller max.jonsson@almhult.se.

Nästa vecka – v. 51
Måndag: Julbok + julkalender
Tisdag: Julbok + julkalender
Onsdag: Julbok + julkalender, idrottshallen kl. 15.00-16.00
Torsdag: Julavslutning, fritids kl. 12.00
Fredag: Endast fritids!

Önskar en trevlig helg och en fin tredje advent!
Fritidspersonalen på Växthuset

Det här inlägget postades i Fritids F-2. Bokmärk permalänken.