1B Veckobrev 2

Äntligen är vi tillbaka igen och vårterminen har kommit igång riktigt bra. Vi har hunnit att träna öppna utsagor i både addition och subtraktion. Många hade bra koll och några behövde repetera några tal innan det satt igen. Vi kommer att träna mycket på öppna utsagor för att bli helt säkra på lika med tecknets betydelse.

Älgen kommer bli vårt nästa tema om svenska djur. Vi har läst faktatext och börjat bena ut hur vi ska ta ut fakta så som utseende, förekomst, föda och övrigt (4 fältare). Vi ska tillsammans skriva en faktatext utifrån de stödord som vi tagit fram.

Nästa vecka kommer vi att köra igång med läsläxor igen. Det blir då kapitel 12 som man ska kunna läsa med flyt till tisdagen den 23/1. Glöm inte skrivläxan till kap 12. Här vill jag att ni föräldrar tar en extra titt i boken och ser om de har skrivit svaren till frågorna med hel mening, har stor bokstav och punkt.

Vi avslutade veckan med en samarbetsövning där vi pratade och dramatiserade om vad man tycker en bra kompis är. Vi hade sedan en övning där vi skulle måla det nya året 2024 tillsammans. Åren kommer vi att hänga upp i klassrummet när de är klara.

På måndag är det uteidrott och man får välja mellan att åka pulka eller åka skridsko. Man tar med sig det man vill göra. Glöm inte hjälm.

På fredag har vi  alla på Växthuset tänkt att ha lite uteaktiviteter.  Vi kommer att kunna åka skridsko, skidor eller pulka. Se mer information under det gemensamma på bloggen om vad som gäller.

 

Det här inlägget postades i 1B. Bokmärk permalänken.