FB Loggboksbrevet vecka 3.. Igen.

Då jag råkat posta föregående veckas blogginlägg under fel flik så lägger vi in det igen. Ber om ursäkt om någon missat det, men samma information står i barnens loggbok. Ni som prenumererar på bloggen har troligtvis sett det i alla fall.

Åh vilken härlig vecka vi har haft.
I måndags hade vi veckans bokstav, barnen hade med sig många olika t-ord, de fick också arbeta i par och komma på så många t-ord de kunde. Vi började med nytt kapitel i läsresan. Det handlade om rekord, bland annat världens längsta djur, högsta djur och största djur!
Vi lyssnade också på sagan om Guldlock och språkleken flätan. På tisdagar och torsdagar har vi stationer, i veckan har vi bland annat arbetat i matteboken, skrivit småord på whiteboard, lekt med lera och sand. Barnen
fick också se på Hasses trädgård där han
odlade tomater, de skapade även tomater i
papper som ni kan se i vårt glasskåp.
I onsdags hade vi idrott med parkour, tagen och yoga. Vi arbetade sedan vidare i läsresan. Barnen fick också komma på meningar med t-orden. Vi läste också ut årets första kapitelbok, barnen fick sedan rösta på vilken bok de ville ha som nästa högläsningsbok. Det blev Katttspionerna på rosengård, vi har bara hunnit med två kapitel men den verkar spännande.
Idag ska vi ha idrottsdag, snart blir det pulkaåkning och skridskor!
Nästa vecka:

Måndag: Veckans bokstav ör Dd, ta med ett ord på ljudet Dd.
Ta med låneboken, om du har läst klart den. Vi går till biblioteket på onsdag.
Onsdag: Idrott, ta med idrottskläder och handduk

Det här inlägget postades i F-klass. Bokmärk permalänken.