FB Loggboksbrev vecka 4

Oj vilka olika väder vi har hunnit med sedan förra loggboksbrevet. Ännu en härlig vecka har passerat med en massa olika aktiviteter! Måndag och onsdag jobbar vi med det nya kapitlet i Läsresan. Det är alltid en fin studiero och alla jobbar på så bra. På veckans stationer har vi bland annat jobbat med geometriska former i matteboken, lärt oss om daggmasken, gjort fina drömfångare och räknat ljud i ord. Nästa vecka ska vi fira att vi blivit 100 dagar smartare och alla grupperna har skrivit ihop förslag på vad vi kan
göra. Stationen med party-planering
uppskattades och alla ser fram emot festen!
Sagan som vi fått lyssna på den här veckan är
”Koka soppa på en spik”, tänk vilken god soppa
det blev till slut. Sedan pratade vi om hur bra
det är att dela med sig, någon gång kan man själv behöva något.
Vi har också firat klassens första sju-åring!
Alla grupper har också haft boksamtal då vi samtal kring en bok. Varför tror du att hon känner så? Hur känns det att vara med om det tror du? Barnen är bra på att sätta sig in i och förklara olika saker de hör. På idrotten hade vi nytt tema med olika boll-stationer; dribbla, bandy-slalom, basket, tunnelboll och bänken. Som vanligt hade vi också en rolig uppvärmning och avslappningsövningen blev en stilla ”dans” med en kompis.
Idag har vi haft besök av kompisarna från Arken och det är ju alltid lika roligt att ses. Därefter lyckades vi klura ut nästa veckas bokstav som är Uu.
Nästa vecka:
Måndag: ta med en lapp med ett ord som börjar på u.

Onsdag: Studiedag. ingen skola, fritids är öppet.

Det här inlägget postades i F-klass. Bokmärk permalänken.