Fritidsbrev vecka 4

Hej!

I måndags gick vi in lite tidigare än vanligt pga att många var så blöta efter en rast i snöslasket. Då rådde fri, men relativt lugn lek då flera klasser fortfarande hade lektion. På veckans fritidsmöte lyfte vi bland annat vad som går att hänga in i torkskåpen respektive vad som inte går att hänga in där. Påminnelse om att inte slänga papper på golvet inne på toaletterna och att lägga tillbaka allt i kartongen när man spelat spel så att inget försvinner och saknas när nästa person ska spela. Vi informerade även om den kommande veckan och att vi den här terminen har bokmys på måndagar och skapande på tisdagar.

I tisdags var det skapande och den här veckan var det pointillismen och Georges-Pierre Seurat som var i fokus. Han gjorde bland annat konstverk som bestod enbart av punkter och eleverna kunde, med hjälp av en tops, välja att punkta ut ett motiv på frihand eller skissa upp en figur att fylla i. En del elever valde även att göra ett motiv från förra veckans tema – kubismen. De som inte målade spelade spel, pärlade eller byggde med lego eller plusplus. I onsdags var det Tunneltagen och Harry Potter i idrottshallen. De som inte ville med dit stannade kvar på fritids och pärlade, ritade, lekte med lego och plusplus eller lekte i docken. I torsdags var det gruppuppdelningar där grupp 3 gick ut på skolgården tillsammans med Max och Ena, grupp 2 var i mellanrummet med Eva och spelade, pysslade eller ritade. Grupp 1 byggde pepparkakshus tillsammans med Malin och Sandra. Genom att göra så här får eleverna möjlighet att leka och samarbeta med nya kompisar under både fria och styrda former.

Grupp 1s fina pepparkakshus 🙂

I dag är det fredag och fredagskul står på schemat. Den här veckan är det en fredagsutmaning i form av limbo 🙂

På tisdags- och torsdagsdelningarna i årskurs 1 och 2 den här veckan hade vi teknik och programmering. Eftersom vi behövde lite mer öppen yta stannade vi kvar på skolgården istället för att gå till hemskogen. Uppgiften gick ut på att eleverna delades in i grupper om tre där en var maskinist och de andra två var robotar. Robotarna startar rygg mot rygg och ska sluta näsa mot näsa. Nu gäller det för maskinisten att styra robotarna rätt. Men, robotarna kan bara gå rakt fram och de stannar aldrig, så för att styra dem får man klappa dem på antingen höger eller vänster axel så att de vrider sig 90 grader (1/4 varv). Maskinisten får dessutom bara styra en robot i taget, så det gäller att vara snabb. När robotarna står näsa mot näsa byter man maskinist, så att alla i gruppen får testa på att styra de andra.

Vecka 8 är det sportlov, men fritids har öppet. Det ligger fr.o.m idag ett temporärt schema för sportlovet ute på IST. Det ska vara inlämnat senast fredagen den 2/2, dvs om en vecka. Det är viktigt att ni lämnar in i tid då vi behöver anmäla antal barn och eventuell specialkost till köket i god tid. Ert ordinarie schema den veckan är raderat, så har man inte lämnat in nytt schema till dess förutsätter vi att man är ledig.

Vid eventuella frågor, får ni gärna maila: sandra.axelsson-gunnarsson@almhult.se, malin.andersen@almhult.se eller max.jonsson@almhult.se.

Nästa vecka – v. 5
Måndag: fritidsmöte, bokmys med Eva
Tisdag: skapande med Malin – måla som en konstnär, elevstyrd grupp
Onsdag: Studiedag – fritids har öppet!
Torsdag: Grupper
Fredag: fredagskul – Kahoot

På gång:
Sportlov v. 8 – deadline på fredag 2/2
Studiedag torsdag 7/3 – fritids hela dagen
Påsklov v. 13

Kramar
Sandra, Malin, Max, Eva och Ena <3

Det här inlägget postades i Fritids F-2. Bokmärk permalänken.