1B Veckobrev 5

Det har varit en kortvecka med studiedag i onsdags. Varje morgon startar vi morgonen med att läsa i vår bänkbok och när vi läser så ska det vara tyst så alla får läsro. Vilken läsglädje det är i klassen. Vårt mål är att vi ska läsa 10 min varje dag och vi har nu kommit upp i 8 min. Vi kommer i nästa vecka prova på intensivläsning i par där man tillsammans med kompis läser ett antal ord flera gånger för att träna och förbättra sin avkodningen. Intensivläsning är något som alla åk 1-3 ska prova.

Vi har tillsammans med lärkompis skrivit faktatexterna om älgen i Kattalo. Här skrev vi utifrån de stödord som vi tog ut i förra veckan. Så duktiga de är för att vara första gången vi skriver en faktatext utifrån en 4 fältare. De har fått träna lite extra på att ta ut stödord då vår lärarstudent Tilda var i klassen och tillsammans med barnen tog ut stödord om vargen efter att de fått se en film om djuret.

Faktatext om älgen.

Barnen har fått ny mattebok där vi tränar ordningstalen. Vi har bland annat gjort en liten lek där vi skulle ställa oss på rätt plats i ledet. Här gällde det både att lyssna och att veta var ordningstalet var i ledet. Träna gärna 10- kompisarna  (0+10, 1+9, 2+8 osv)och dubblor upp till 10+10 (1+1, 2+2, 3+3 osv) så att det sitter. Här ska det gå snabbat så man inte behöver tänka eller räkna på fingrarna. Ett tips ta en kortlek och lägg upp sifferkorten upp och ner, joker för noll och knekt för 10.  Vänd och säg tiokompisen eller om man väljer dubblorna flest kort vinner.

Vår nya mattebok.

På engelskan har vi tittat på en kort engelsk film om familjen där tränade vi ord som tillhör familjen.

Igår var det 100 dagar sedan vi började åk 1. Det uppmärksammade vi genom att vi påbörjade vår hundrarulle. Alla barn ska ta med en toa rulle som vi kan rulla upp vår hundraremsa på. Toarullen ska kläs i guldpapper. Har man fler toarullar hemma så får man gärna ta med dem till skolan.

Just nu läser vi Mio min Mio som högläsningsbok i klassen.

Vår läsläxa är kapitel 14 till nästa tisdag. Den ska man kunna läsa med flyt och man lämnar samtidigt in sin skrivläxa.

Måndag: Idrott inne

Tisdag: Läsläxa och skrivläxa kap 14

Onsdag: Ta med en (eller flera) toarullar

Ha en härlig helg alla.

Maria

Det här inlägget postades i 1B. Bokmärk permalänken.