FB Loggboksbrev vecka 6

Fredag igen och dags för loggboksbrev denna snöiga fredag.
På måndagen fortsatte vi med kapitlet i Läsresan som handlade om Pysen som gärna ville hjälpa till med det mesta. Vi har också jobbat med ordbilden och. Alla fina ord som barnen har med sig använder vi till att skriva fina meningar med. Alla jobbar i appen Kattalo där de både skriver och ritar. Sedan lekte vi
språkleken Flätan, denna gång med motsatsord
som är adjektiv. Glad – ledsen, liten – stor,
tung – lätt osv. På stationerna har vi haft boksamtal, spelat spel, gjort en bokrecension och lyssnat på Lässugen. Kapitlet i matteboken handlade om vikt, lätt och tung. På en station jobbade vi med statistik och diagram. Alla ritade, skrev och räknade sin egen ”undersökning”.
Nu har vi också provat på att läsa för en kompis och det är alla så duktiga på! Barnen har ordkort och böcker att välja mellan.
På idrotten körde vi olika bollstationer igen och det var uppskattat! Därefter gick vi till biblioteket och det är alltid så trevligt och mysigt. Flera lånar nu böcker som de själva kan läsa. Men vi vill poängtera att det är så viktigt att ni fortsätter läsa högt för era
barn, det gynnar deras språkutveckling.
Musiken igår bjöd på sång och dans. Kul att vara
tillsammans med ettorna och tvåorna.
Under veckan har vi börjat prata lite om ordklasserna substantiv, adjektiv och verb. Vid fredagens språkleken fick barnen bilder med olika ordklasser och sedan bilda gemensamma meningar, oj vad tokiga meningar det blev!

Idag har vi fått flera ledtrådar från en Ängel från Älmhult som gillar älgar, ädelstenar, äpplen och ärtor.
Nästa vecka:
Måndag: ta med en lapp med ett ord som börjar på Ää.
Onsdag: idrott, ta med idrottskläder och handduk.

Det här inlägget postades i F-klass. Bokmärk permalänken.