Fritidsbrev vecka 6

Hej!

Nu har vi fått tillbaka det vita vintervädret igen, till elevernas förtjusning 🙂 Det åks pulka, byggs och leks i snön så att det står härliga till!

Som flera av er nog har sett har vi lagt fram alla kvarglömda kläder i båda hallarna. Det är både vanliga kläder och ytterkläder. Se gärna över dessa om det är något som har varit saknat. Det kommer att ligga kvar fram till torsdag eller fredag nästa vecka (v. 7) och sedan skänks det som inte har hittat sina ägare bort.

Veckan kickade igång med att årskurs 2 valde namn till sitt lag i Gyllene klubban innan fritidsmötet. Växthuset äger! blir årets lagnamn. På fritidsmötet lyfte vi bland annat återigen vikten av att städa upp efter oss, både inne och ute, samt att vi behöver vara rädda om våra saker så att de inte går sönder eller försvinner. Vi gick även genom kojreglerna då det uppstått lite konflikter kring kojorna. Efter mellis hade Eva bokmys inne i gamla kudden. Era barn har kanske nämnt hemma att kudden inte längre är ”Kudden”. Vi ska testa på att göra om det till ett lite lugnare rum med soffor och bord med stolar, där man kan sitta och läsa, pyssla eller spela spel i en lugnare miljö. Detta för att kunna erbjuda vila och kreation, samt för att främja elevernas förmåga till att ta hänsyn till det personliga behovet av balans mellan aktivitet och vila. Detta rum kommer att fungera detsamma under både fritids och skola, men med mer skolinriktade aktiviteter under skoltid, såsom läxläsning eller grupparbete. Rummet är ännu inte öppet för eleverna, men det blir det inom kort 🙂

I tisdags var det dags för skapande och måla som en konstnär. Denna veckan stod Pop Art och Andy Warhol i fokus, och det blev också den sista konstnären för den här gången. Resterande ritade, pärlade eller lekte fritt. I onsdags körde de banantagen och surkärring i idrottshallen. I torsdags hade vi våra tre grupper och denna veckan hade grupp 1 aktiviteter tillsammans med Max och två tjejer från Barn- och fritidsprogrammet på Haganässkolan. De kommer att vara här några torsdagar framöver och köra lite aktivitetsledarskap med våra elever, så alla kommer att få vara med på deras aktiviteter. Grupp 2 hade kompismassage med Eva och Sandra och grupp 3 var ute med Ena och Malin. Efter gruppaktiviteterna gick alla ut i snön och Malin och Ena gick till pulkabacken med ett glatt gäng. Idag fredag är det i vanlig ordning fredagskul, vilket denna vecka är filmmys.

På veckans tisdag- och torsdagsdelningar i årskurs 1 och 2 har vi den här veckan startat upp ett lite längre projekt – naturruta. Eleverna delades in årskursvis i fyra grupper, som i sin tur valde ut ett område i hemskogen som skulle vara deras naturruta. Tanken är att årskurs 1 ska fortsätta på sina rutor även till hösten, så därför blev indelningen också därefter. Vi tog bilder på ”rutan” och förde protokoll över vad man kunde finna där, vilket inte är så mycket just nu med tanke på all snön, men desto mer spännande nästa gång de undersöker rutan. Bild och protokoll kommer sedan föras in i elevernas skogen-böcker för att kunna följa förändringen i rutan samt för att kunna undersöka vilka växter och djur som lever just där. Nästa gång de ska se över sin ruta blir tidig vår när snön förhoppningsvis har försvunnit 🙂

På sportlovet v. 8 ska vi under tisdagen till Nicklabacken på utflykt mellan kl. 9.00-13.00. Vi kommer att äta lunch där – hamburgare med tillbehör och en dricka, men eleverna får gärna ha med sig en liten fika till förmiddagen. Kläder efter väder gäller!

Vid eventuella frågor, får ni gärna maila: sandra.axelsson-gunnarsson@almhult.se, malin.andersen@almhult.se eller max.jonsson@almhult.se.

Nästa vecka – v. 7
Måndag: Fritidsmöte, bokmys med Eva, elevstyrd grupp
Tisdag: Skapande – Alla Hjärtans dag, elevstyrd grupp
Onsdag: Idrottshallen kl. 15.00-16.00, elevstyrd grupp
Torsdag: Grupper – utelek, kompismassage och aktivitet med elever från Barn och fritid
Fredag: Fredagsmys – film

På gång:
Sportlov v. 8 – aktiviteter
Måndag: Melloskattjakt med Arken, skapande
Tisdag: Utflykt till Nicklabacken kl. 9.00-13.00
Onsdag: Aktivitet med Monte i idrottshallen
Torsdag: Fångarna på Växthuset
Fredag: Bio i idrottshallen med Oasen

Studiedag torsdag 7/3 – fritids hela dagen
Påsklov v. 13

Kramar
Sandra, Malin, Max, Eva och Ena <3

Det här inlägget postades i Fritids F-2. Bokmärk permalänken.