Fritidsbrev vecka 7

Hallihallå!

Den här veckan har det varit väldigt blött, men det hindrar inte eleverna från att roa sig i snöslasket ändå 🙂 Detta bidrar också till att många blir väldigt blöta. Det går bland annat åt mycket strumpor och byxor. Det är bra om ni återigen ser över era barns lådor så att de har extrakläder till hands när det behövs. Det är även bra att ha någon extra mössa eller ett extra par vantar om det finns möjlighet, då eleverna ibland får väldigt blöta vantar redan under skoldagen.

På tisdag ska vi till Nicklabacken på utflykt mellan kl. 9.00-13.00. Vi kommer att äta lunch där – hamburgare med tillbehör och en dricka, men eleverna får gärna ha med sig en liten fika till förmiddagen. Kläder efter väder gäller!

Veckan startade upp med fritidsmöte där vi förutom att gå igenom den kommande veckan samlade in förslag till vad vi skulle kunna visa upp på Fritidshemmets dag senare i vår, samt läste upp förslag från förslagslådan som bland annat innehöll önskningar om grupper och vad vi kunde hitta på i idrottshallen. Efter mellis var det sedan fri lek och pyssel, både inom- och utomhus. Ett gäng elever har startat upp ett stop motion-projekt så de har fullt upp med detta om eftermiddagarna.

I tisdags hade vi skapande på flera håll, bland annat kunde man göra fina kort med hjärtan i vattenfärg (se exempel på bilden nedan) eller Alla hjärtans dag-kort i papper. De som inte ville vara med och skapa lekte fritt, gjorde stop motion-film, spelade spel, ritade eller byggde med plusplus.

I onsdags var det idrottshallen för de som ville efter mellis. Där höll Max och Malin i teknikbana i innebandy. De som inte var med i idrottshallen stannade kvar på fritids och lekte fritt inomhus.

I torsdags hade vi sista omgången med de nuvarande tre gruppaktiviteterna; grupp 3 hade kompismassage med Eva, grupp 2 hade aktiviteter med Max och tjejerna från Barn- och fritidsprogrammet och grupp 1 var ute tillsammans med Malin och Sandra. Efter lovet blir det tre nya gruppaktiviteter. Idag är det fredag och fredagskul på schemat. Eftersom det är sportlov nästa vecka myser vi till det lite extra med filmmys även denna fredag.

På veckans tisdags- och torsdagsdelningar i årskurs 1 och 2 har vi dokumenterat förra veckans besök vid våra naturrutor och fört in detta, tillsammans med en bild på naturrutan, i våra skogen-böcker. Bland annat skrev eleverna upp vilka färger de såg, vilka ljud de hörde, hur marken kändes och om de såg några växter eller djur, eller spår från djur. De antecknade även datum och vilket besök i ordningen det var för att lättare kunna följa förändringarna i naturrutan över tid.

Bild på en naturruta med protokoll

Torsdag 7/3 är det studiedag, men fritids har öppet. Det ligger nu ett temporärt schema för studiedagen ute på IST. Det ska vara inlämnat senast fredag den 23/2, dvs nästa fredag. Det är viktigt att hålla den tiden då vi behöver anmäla antal barn och eventuell specialkost till köket i god tid. Ert ordinarie schema den dagen är som ni vet raderat, så har man inte lämnat in nytt schema förutsätter vi att man är ledig den dagen.

Vid eventuella frågor, får ni gärna maila: sandra.axelsson-gunnarsson@almhult.se, malin.andersen@almhult.se eller max.jonsson@almhult.se.

Nästa vecka går vissa av er på lite ledighet, men vi som ska vara på fritids ska bland annat hitta på följande:

Måndag: Melloskattjakt med Arken kl. 9.30-10.00, skapande
Tisdag: Utflykt till Nicklabacken kl. 9.00-13.00
Onsdag: Aktivitet med Monte i idrottshallen
Torsdag: Fångarna på Växthuset
Fredag: Bio i idrottshallen med Oasen efter lunch

På gång:
Studiedag torsdag 7/3 – fritids hela dagen, deadline på fredag 23/2
Påsklov v. 13

Kramar
Sandra, Malin, Max, Eva och Ena <3

Det här inlägget postades i Fritids F-2. Bokmärk permalänken.