1B Veckobrev 15

Ännu en vecka är slut och nu går det fort. I veckan har vi jobbat och tränat vidare på att addera och subtrahera hela tiotal. Vi har också tränat öppna utsagor både i addition och subtraktion. Det är ju snart tid för vårt test där vi ska se om man befäst addition och subtraktion 0-10 och där  vi även räknar med öppna utsagor. Vi repeterade även ental och tiotal då jag märkte att det var svårt och nu hoppas jag att det sitter.

Här tränar vi att se sambanden  6+1=7 då vet vi att 60+10=70.

Lite av jobbet i vår arbetsbok i svenska. 

Vi har börjat jobba med vårt nya tema som är vårblommor. Vi började prata om vi  visste om vilka vårblommor det fanns och om vi sett några. Därefter tittade vi på en film där vi tog ut fakta om vårblommorna. Nästa steg är att vi ska ta ut fakta från vår läsläxa som denna vecka är vårblommor för att vi sedan ska skriva texterna. Läsläxan är denna vecka att kunna läsa texterna om blommorna med flyt och kunna berätta om blommorna så det är ingen skrivläxa denna vecka. Jag vill dock säga att det var flera som inte hade gjort sin skrivläxa till i tisdags så lite påbackning där.

Vad händer med blommorna om man vattnar med färgat vatten?

I engelskan har vi lyssnat och läst sagor om bl a Floppy.

Vi har varit och letat bajs på elevens val. Det låter kanske lite konstigt men nästa vecka planterar vi bajset för att se om det kommer upp något och då kan vi se vad djuret har ätit.

Måndag: Idrott

Tisdag: Läsläxa om våra vårblommor. Ingen skrivläxa denna vecka men man ska kunna berätta om blommorna man läst om.

Önskar er alla trevlig helg.

Maria

Det här inlägget postades i 1B. Bokmärk permalänken.