3B Veckobrev 2

Hej!

Hoppas att alla har haft ett skönt jullov!

Nu är vi igång med ny mattebok och där jobbar vi med 1000 tal. I SO har vi pratat om hur man tycker att en kompis ska vara, hur man är mot varandra och hur viktigt det är att man är överens om regler när man leker. Era barn har också fått ett ”antagningsbesked ” till Hallows skola för häxeri & magi och det är Bettan på Oasen som håller i de lektionerna. Dessa lektioner är en gång per vecka fram till vecka 9 och då får de bland annat lära sig magihistoria, trollformellära, talmagi och nummerologi.

Under december månad öppnade vi en uppdragskalender i matematik. Där man kunde samla ihop ett antal poäng. Nu lyckades vi få ihop över 300 poäng vilket generade i en överraskning från tomtenisse. Dessvärre kan jag inte avslöja vad ännu, men det får eleverna veta nästa vecka.

På fredag nästa vecka kommer vi vara ute på elevens val. Man får välja om man vill åka skridskor, längdskidor eller pulka.  Givetvis ska man ha hjälm på sig i pulkabacken och på isbanan. Vi är ute i ca 1,5 timme och man får ha en liten fika med sig.

Nästa vecka 3

måndag: ”Hallowskola” börjar

tisdag: idrott

onsdag: slöjd

torsdag: musik

fredag: läsläxa kap.9, idrott, elevens val (se ovan), loggbok & blogg

Trevlig helg!

Susanne

 

Det här inlägget postades i 3B. Bokmärk permalänken.