Fritidsbrev vecka 2

Åh, vad det är härligt att vara tillbaka efter jullovet och tillbaka till alla rutiner igen! 🙂

Vi har återigen fått ett härligt vinterväder med snö och is, vilket innebär att vi har möjlighet att gå till backen och isbanan på eftermiddagarna. Om man vill får man gärna ha med sig skridskor, pulka/åkmatta och hjälm så att det finns här om vi skulle vilja gå dit. Tänk på att man behöver ha gallerhjälm på isbanan om man ska spela med puck och klubba.

Se gärna över era barns lådor efter julledigheten så att det finns extrakläder till hands när det behövs. Det är även bra att ha någon extra mössa eller ett extra par vantar om det finns möjlighet, då eleverna ibland blir väldigt blöta redan under skoldagen.

Den här veckan har varit lite kortare för en del då fritids hade stängt i måndags och det var studiedag i tisdags. De elever som var här i tisdags roade sig med fri lek och pyssel inomhus och utomhus och de som ville gick en runda till pulkabacken/isbanan.

I onsdags kickade vi igång terminen med ett fritidsmöte där vi, förutom att gå genom de kommande dagarna, även pratade om vikten av att städa upp efter sig, se till att toaletterna ser okej ut när man lämnar dem (dvs spolar och slänger papper där det ska vara), hålla rent på plasterna i hallen och i de nya lådorna som eleverna har fått till sitt pyssel på fritids samt att eleverna ska vara noga med att flytta sina lappar efter mellanmål och när de går hem. Vi tog även en titt i förslagslådan där det önskades övernattning, utflykter och olika grupper. Eleverna har även blivit indelade i nya mellanmålsgrupper – vissa är kvar i sin gamla grupp medan andra har fått byta. Detta gör vi för att eleverna ska få lära känna nya kompisar och få en lite lugnare mellisstund.

I torsdags testade vi på något nytt – vi delade upp oss vuxna på tre grupper, den här gången mellisgrupperna, och gjorde olika aktiviteter. Detta kommer att rulla under tre veckors tid, så alla grupper kommer att få göra samma sak. Den här veckan stannade grupp 1 inne med Eva och gjorde lugna aktiviteter i mellanrummet, bland annat pysslade flera elever. Grupp 2 gick ut med Max och Ena och de valde att gå till pulkabacken/isbanan. Grupp 3 stannade även de inne och byggde pepparkakshus med Malin och Sandra, vilket tränade elevernas samarbete och kreativitet. Det här gör vi för att eleverna ska få möjlighet att leka och samarbeta med nya kompisar under både fria och styrda aktiviteter.

Grupp 3s fina pepparkakshus <3

Då det var studiedag i tisdags hade vi båda grupperna i åk 1-2s tisdags- och torsdagsdelning på torsdagen. Då gick vi till hemskogen för att plocka bort skräpet i vår julgran som vi klädde med mat till djuren inför julen. Djuren hade ätit upp det mesta 🙂

Idag är det fredag och då har vi fredagskul i vanlig ordning. Idag blir det Bingo med Max 🙂

Onsdag 31 januari är det studiedag, men fritids har öppet. Det temporära schemat för studiedagen ligger nu ute på IST. Det ska vara inlämnat senast onsdagen den 17/1. Det är viktigt att hålla den tiden då vi behöver anmäla antal barn och eventuell specialkost till köket i god tid. Ert ordinarie schema den är raderat, så har man inte lämnat in nytt schema till dess förutsätter vi att man är ledig.

Vid eventuella frågor, får ni gärna maila: sandra.axelsson-gunnarsson@almhult.se, malin.andersen@almhult.se eller max.jonsson@almhult.se.

Nästa vecka – v. 3
Måndag: fritidsmöte, skapande
Tisdag: bokmys med Eva
Onsdag: idrottshallen kl. 15.00-16.00
Torsdag: gruppaktiviteter: grupp 1 ute med Max och Ena, grupp 2 pepparkakshusbygge med Malin och Sandra och grupp 3 inne med Eva
Fredag: fredagskul – Kahoot

På gång:
Studiedag onsdag 31/1 – fritids hela dagen
Sportlov v. 8
Studiedag torsdag 7/3 – fritids hela dagen
Påsklov v. 13

Kramar
Sandra, Malin, Max, Eva och Ena <3

Det här inlägget postades i Fritids F-2. Bokmärk permalänken.